Mezedes

PROEF DE GRIEKSE MEZEDES BIJ ZORBA

ONBEPERKT MEZEDES ETEN VOOR € 23,50 P.P.

Wat zijn mezedes eigenlijk?

Een meze is een klein vers bereid hapje, dat in combinatie met andere mezedes wordt gegeten. Het is geen voorgerecht of onderdeel van een diner, maar een aparte eet-ervaring. Mezedes worden geserveerd als ze klaar zijn, dus het kan voorkomen dat niet alle gerechtjes tegelijkertijd komen.

Het is in Griekenland gebruikelijk om met vrienden of familie samen te komen of uit te gaan om mezedes te eten. Zij delen dan de verschillende gerechtjes op kleine bordjes, drinken een drankje, praten en lachen. Kortom; genieten.

Handig om te weten:

Het is helaas niet mogelijk mezedes te combineren met de dinerkaart. Dus U en Uw tafelgenoten kiezen allemaal voor de mezedes of allemaal a la carte.

Per ronde maximaal 2 mezedes per persoon bestellen.

Verspilling wordt niet gewaardeerd, bestel dus alleen zoveel U kunt eten. Voor kinderen t/m 12 jaar: mezedes onbeperkt €15 p.p. De laatste ronde mezedes kan om 21:15 uur worden besteld.

Wij zijn bekend met allergenen dus indien U een gluten,-koemelk of lactose allergie heeft verzoeken wij U dit aan ons te melden zodat wij gerechten eventueel kunnen aanpassen.

Kali orexi; eet smakelijk!

 

VLEESGERECHTJES

Suflaki                            spiesje van varkenshaas

Suzukakia smirneika        Rundergehaktballetjes in tomatensaus

Lukaniko Goriatiko          gegrilde Griekse boerenworst

Giros                               gesnipperd varkensvlees +rauwe ui

Giros fourno                    giros met metaxa-saus,gegratineerd met kaas, uit de oven

Riganato                          in de pan gebakken stukjes varkenshaas, met citroen & oregano

Kotopoulakia                    kippenboutjes

Tigania kotopoulo            stukjes kip met groenten en kaas

Sikothakia                       gebakken kippenlevertjes

Mikro Bifteki                  gehakt gevuld met feta kaas

Dolmadakia                      druivenbladeren met rijst en gehakt

Mousaka                          traditioneel ovengerecht met aardappel, aubergine & gehakt

Paidaki                             gegrild lamscoteletje

Youvetsi                          lamsvlees met kritharaki (soort pasta)

 

 

 

VEGETARISCHE GERECHTJES

Feta me tomates             feta kaas met tomaat

Elies                                Kalamata olijven

Spanakotiropita              filodeeg gevuld met spinazie en feta

Manitaria                        gebakken champignons in roomsaus

Kolokithakia tiganita        gebakken courgette met tzatziki-dip

Floyieres                         Filodeeg gevuld met fetakaas met                   honing & sesam

Kasero krokettes            huisgemaakte kaaskroketjes

Feta fourno                     feta kaas uit de oven +tomaat&knoflook

Feta saganaki                  gebakken feta kaas

Haloumi scaras                Cypriotische gegrilde Haloumi kaas

Florines                           rode puntpaprika gevuld met verschillende kaassoorten

Gigantes                          grote witte bonen in tomatensaus

Dolmadakia Yalantzi         druivenbladeren gevuld met rijst

 

VISGERECHTJES

Tarama salata                romige viskuitmousse met pita brood

Kalamarakia                  gefrituurde inktvisringen+knoflooksaus

Midia tiganita               gefrituurde gepaneerde mosselen

Gavros                            gebakken ansjovis met citroendressing

Risotto me garides          risotto met kleine gamba’s

Garides skordo                 in olie & knoflook gebakken gamba’s

Garides krokettes           gambakroketjes met cocktailsaus

Solomos                           stukjes gebakken zalmfilet in roomsaus

Skoumbri                        frisse salade met huisgerookte makreel

SALADES & ZO

Tzatziki                          griekse yoghurt+knoflook+komkommer

Tonno salata                   frisse tonijnsalade +cocktailsaus

Kotopoulosalata              huisgemaakte kipsalade

Goriatiki salata               griekse boerensalade

Frites                              frietjes

Rizi                                 rijst op Griekse wijze